Den Screaming Trevlig kille

17 jan 2012 · Kategori: Män och Relation

av Matthew Alexander Sloane

Jag deltog i en workshop nyligen: ca 18 kvinnor och 12 män spelade i en mycket interaktiv, energisk utredning om vilken typ av sexualitet och hur den lever eller inte lever i var och en av oss.

I ena stunden, vår lysande facilitator märkte att det fanns en "män vs. kvinnor" dynamisk visar upp i samtalet, så hon bjöd in oss för att göra det mer verkligt och spela ut det. Alla män stod på ena sidan av rummet och alla kvinnor på den andra. "Låt ut alla domar som du har om det andra könet - säg det till folket över från dig nu!"

En uppsjö kom från män, arg och förbannad. Uppdämd ilska ges tillåtelse att komma till uttryck.

En kvinna tog en tennisracket och började dunka en kudde, skriker en vild, "Aaaaaaaaaahhhhhhhh !!!!!"

Jag fick irriterad. Detta kändes som en kamp och jag bedömde henne som svag.

Och jag möter en del av mig själv som jag förblev frysta: den trevlig kille. Den lille pojken som vill att andra ska vara lyckliga och säkra och har sina behov tillgodosedda, ofta på bekostnad av mitt eget.

Är det sant? Den trevlig kille som inte tror ilska åstad något eftersom det är destruktivt och fel och ett slöseri med tid. Han tror att det finns nedfall från ilska som kräver för mycket städa upp, så varför gå dit i första hand?

"Är det sant?", Frågade jag den delen av mig. Och jag bestämde att ta en risk.

Jag tog tag i en annan racket, stirrar på skrikande kvinnan och tjat på min egen kudde skriker, "Håll käften! Håll käften! Håll käften! "

Det var i mig! Jag kunde inte tro det när det kom ut så våldsamt. Jag ville verkligen berätta att kvinnan att hålla käften och jag gjorde.

Hon höll igång. Och utan större eftertanke, pausade jag, och gick tillbaka till kudden.

Jag har hört att varje handling är en av kärlek eller ett rop på hjälp. Hon var inte fel i hennes uttryck och inte heller var jag - och på samma gång, något saknades. Jag plockade upp racketen igen, och gick tillbaka till min kudde, som vetter mot "Aaaaaahhhhhh !!!!" komma min väg, och mot alla män.

Mina händer smällde racketen i kudden som jag hörde mig själv skrika, "Jag älskar dig! Håll käften! Jag älskar dig! Håll käften! Jag älskar dig! Håll käften! "

Hon stannade och vände sig till en kvinna bredvid henne. "Vad sa han?" Frågade hon. Hennes syster-vän berättade för henne.

"Åh", svarade hon. "Inga problem." Och hon satte henne racket ner, till synes nöjd med resultatet - mycket som jag.

Nu är jag inte tolerera detta som en metod för uttryck som lämpar sig för hemmet eller livet i allmänhet.

Det fungerade i en workshop och det kanske fungerar för vissa människor, enligt en uppsättning tydliga avtal, i vissa utrymmen. Men vad som fascinerar mig är hur blanda min ilska med kärlek kändes så ren och kraftfull och anslutna mig till min hela kroppen, samt att ansluta mig till denna kvinnas behov: att bli älskad. Och vad gjorde jag känner? Alive! Jag kände min styrka! Min sanning!

Jag har alltid gjort min ilska fel. Och jag hör ofta från kvinnor som de behöver och längtar män ilska. Inte agerade ut som våld, utan snarare uttryckt som upprördhet för en gräns som passeras. Energin i beslutsamhet som kan användas för att stå upp (med ord) för vad som är heligt och förtjänar skydd. Energin i hård som är så vacker i oss alla när vi försvara vår värdighet och andras värdighet.

Kvinnor längta detta hos män, eftersom män som inte tillåter sin ilska för att uttryckas omedvetet be någon annan att bära och uttrycka dem - ofta kvinnorna i deras
lever. Så när män äger det själva, kan kvinnor slappna av och inte känner behov av att vara både kvinnligt och manligt i relationen.

Gåvan av ilska tror jag ilska uttrycks utan tillstånd från mottagaren kan kännas som en attack. Och det är fortfarande en gråzon för mig om hur och när jag kan låta min ilska med dem jag älskar och främlingar.

Hemma, när den uttrycks med tillstånd, kan det vara en gåva. Jag har upplevt detta och det är magiskt att känna skiftet från ilska till kärlek som uppstår. Speciellt när det uttryck av ilska föregås av "Jag älskar dig. Jag vill vara med dig. Vad jag kommer att säga är mitt, inte ditt. Låt det skölja över dig och bara behålla det som känns bra, om det är något för dig. "

Utanför mitt hem eller verkstadsinställningar, vet jag inte riktigt vet mycket om ilska eftersom jag inte har ofta gått där.

Vad tycker du? Vilka exempel på hälsosam ilska har du upplevt i dig själv eller bevittnat i andra?

I medskapande,
Matthew Alexander Sloane

Matthew Alexander Sloane, som en gång sade om sig själv som "Jag skapar en värld av våld genom att stänga av min ilska" är författare till Tulie trädgård, en illustrerad berättelse om autenticitet, sårbarhet, och den mörka sidan av att vara en människa som uppenbarats genom hans personliga erfarenheter. Matthew blev en ny krigare i juni 2009. Hans uppdrag är att skapa fred genom att dela sin inre värld. Hans hemsida finns på Tulie trädgård

Google+ Facebook Twitter Del

Kommentarer

Berätta vad du tänker ...
och åh, om du vill ha en pic att visa med din kommentar, gå och hämta en gravatar !