Den skrikiga Nice Guy

Januari 17, 2012 · Kategori: Män och Förhållande
Social Dela Räknare

av Matthew Alexander Sloane

Jag deltog i en workshop nyligen: ca 18 kvinnor och 12 män spelade i en mycket interaktiv, energisk utredning om vilken typ av sexualitet och hur den lever eller inte lever i var och en av oss.

I ett ögonblick, vår lysande facilitator märkte att det fanns en "män vs kvinnor" dynamisk visar upp i samtalet, så hon bjöd in oss för att göra det mer verkligt och spela ut. Alla män stod på ena sidan av rummet och alla kvinnor på den andra. "Släpp ut alla dom du har om det andra könet - säg det till människor i hela från dig nu!"

En uppsjö kom från män, arg och förbannad. Uppdämd ilska ges tillstånd att komma till uttryck.

En kvinna tog en tennisracket och började dunka en kudde, skriker en vild, "Aaaaaaaaaahhhhhhhh!!"

Jag blev irriterad. Det kändes som en strid och jag bedömde henne som svag.

Och jag stod inför en del av mig själv som jag är frysta: den trevlig kille. Den lilla pojken som vill att andra ska vara glad och trygg och få sina behov tillgodosedda, ofta på bekostnad av mitt eget.

Är det sant? Den trevlig kille som inte tror ilska utför något för att det är destruktivt och fel och ett slöseri med tid. Han tror att det finns nedfall från ilska som kräver för mycket städa upp, så varför gå dit i första hand?

"Är det sant?" Frågade jag den delen av mig. Och jag bestämde mig för att ta en risk.

Jag tog tag i en annan racket, stirrade på den skrikande kvinnan och bankar på min egen kudde skriker, "Håll käften! Håll käften! Håll käften! "

Det var i mig! Jag kunde inte tro det när det kom ut så våldsamt. Jag ville verkligen säga att kvinnan att hålla käften och jag gjorde.

Hon fortsatte. Och utan mycket tanke, stannade jag och gick tillbaka till kudden.

Jag har hört att varje handling är en av kärlek eller ett rop på hjälp. Hon var inte fel i sitt uttryck och inte heller var jag - och på samma gång, var något som saknades. Jag plockade upp racketen igen, och gick tillbaka till min kudde, som vetter mot "Aaaaaahhhhhh!!" Som kommer min väg, och mot alla män.

Mina händer smällde racketen i kudden som jag hörde mig själv skrika, "Jag älskar dig! Håll käften! Jag älskar dig! Håll käften! Jag älskar dig! Håll käften! "

Hon stannade och vände sig till en kvinna bredvid henne. "Vad sa han?" Frågade hon. Hennes syster-vän berättade för henne.

"Åh", svarade hon. "Inga problem." Och hon lade sin racket ner, till synes nöjd med resultatet - mycket som mig.

Nu är jag inte tolerera detta som en metod för uttryck lämpar sig för hemmet eller livet i allmänhet.

Det fungerade i en workshop och det kan fungera för vissa människor, i en uppsättning tydliga avtal, i vissa utrymmen. Men det som fascinerar mig är hur blanda min vrede med kärlek kändes så ren och kraftfull och kopplade mig till min hela kroppen, liksom att ansluta mig till denna kvinnas behov: att bli älskad. Och vad var det jag känner? Alive! Jag kände min styrka! Min sanning!

Jag har alltid gjort min ilska fel. Och jag hör ofta från kvinnor som de behöver och längtar män ilska. Inte agerade ut som våld, utan snarare uttryckt som upprördhet för en gräns korsas. Energin i föresats som kan användas för att stå upp (med ord) för det som är heligt och förtjänar skydd. Energin i hård som är så vackert i oss alla när vi försvara vår värdighet och andras värdighet.

Kvinnor längtar detta hos män, eftersom män som inte låter sin ilska uttryckas omedvetet be någon annan att bära och uttrycka dem - ofta kvinnorna i deras
bor. Så när män äger det själva, kan kvinnor slappna av och inte känner behov av att vara både kvinnligt och manligt i relationen.

Gåvan av ilska jag tror att ilska uttrycks utan tillstånd från mottagaren kan kännas som en attack. Och det är fortfarande en gråzon för mig hur och när jag kan låta min vrede med dem jag älskar och främlingar.

Hemma, när det uttrycks med tillåtelse, kan det vara en gåva. Jag har upplevt det här och det är magiskt att känna övergången från ilska till kärlek som sker. Speciellt när ett uttryck för ilska föregås av "Jag älskar dig. Jag vill vara med dig. Det jag tänker säga är min, inte din. Låt det skölja över dig och bara behålla det som känns bra, om det är något för dig. "

Utanför mitt hem eller verkstads inställningar, vet jag inte riktigt vet mycket om ilska eftersom jag inte har ofta gått där.

Du då? Vilka exempel på hälsosam ilska har du upplevt i dig själv eller bevittnat i andra?

I medskapande,
Matthew Alexander Sloane

Matthew Alexander Sloane, som en gång sa om sig själv att "Jag skapar en värld av våld genom att stänga av min ilska" är författare till Tulie trädgård, en illustrerad berättelse om äkthet, sårbarhet, och den mörka sidan av att vara en man-som avslöjas genom hans personliga erfarenheter. Matteus blev en ny krigare i juni 2009. Hans uppdrag är att skapa fred genom att dela sin inre värld. Hans hemsida finns på Tulie trädgård

Kommentarer

Berätta vad du tänker ...
och åh, om du vill ha en pic att visa med din kommentar, gå och hämta en gravatar !