Glenn Barker - MKP Chicago på Public Perspektiv TV

December 22, 2011 · Kategori: Intervjuer , män och ledarskap , män och Shadow

Från Glenn Barker MKP Chicago Center Director

En resa in i ledarskap

Jag blev inbjuden till en intervju som Executive Director of Mankind Project Chicago nyligen på showen " Public Perspektiv "med Kevin McDermott. Showen träffar 57 städer i området på Comcast kabel och kommer att sändas två gånger i januari 2012. Min första gången på kamera, inga ändringar, 30 min, rakt till band, ingen manus, och en fantastisk historia att berätta.

Glenn Barker, MKP Chicago

I åratal har min forte varit personlig utveckling studier och byggmarknaden nischsäljbolag. När jag upptäckte Bly, Moore och Campbell elden tändes Jag utvecklade co-ed workshops om kön och gränser, började jag en serie av mäns cirklar baserat på fyra rundor av arketyper och Iron John Story ... (låter det bekant)? Mitt mål var att utveckla en progressiv serie "Mogen Manligt" tillväxtstudier för män i cirkeln och marknadsföra den nationellt sedan internationellt.

Samtidigt män skulle tala om för mig att jag kan se dig på Oprah, gå ut på offentliga tal turer, är detta viktiga arbete! ... Att veta någonstans i mig att det var sant, ryste jag vid tanken!

I sökandet efter nationella eller internationella organisationer att lära av, kom jag på mänskligheten Project i början av 2009. I det ögonblick jag klev in i det centrum jag sa till mig själv "det här är det, det här är vad jag vill!" Jag kom till det jag Tanken var en "Open Circle". Det visade faktiskt sig vara en Homecoming fest. Vid tiden det var över sa jag "registrera mig!"

Jag avslutade New Warrior Training äventyr i april 2009. Jag har varit djupt investerat i arbetet sedan dess.

Under sensommaren 2010 Center Director (CD är som en kombination av verkställande direktören och styrelsens ordförande) position vid MKP Chicago blev tillgängliga. Jag sökte och blev MKP Chicago CD mitten av oktober 2010.

Ett år senare oktober 2011

Vi startade en MKP Chicago Speakers Bureau. Att tala inför publik har varit något jag har undvikit ... och det verkade som om det var dags att driva denna kant.

Att veta att det var dags att kliva in på mitt nästa nivå av ledarskap, deltog jag i LT2 (Leader Training 2) följt av ett WIT (Allt vad det tar) program fullt avsikt att ta upp denna fråga och genombrott denna barriär gång för alla. Jag begick på LT2 att tala inför publik skulle vara en verklighet för mig.

Samma kväll jag går ut för att se en krigare brors band som spelar på en liten Café. Bandet tar en paus och ingenstans är jag inbjuden att tala på MKP. Jag tvekar, och sedan det träffar ... Inget undvika den här gången! Det är där gummit möter vägen. Och så talar jag ... Många krigare bröder är i publiken och jag väl mottagen. Jag stiger av scenen till varma leenden och bildtexter för att stanna och prata med krigare och gäster.

Första stoppet ... Två kvinnor frågade om jag trodde att MKP kunde hjälpa män i sina liv.

Och sedan:

En tredje kvinna bjöd mig att sitta vid hennes bord för att fråga mig mer om MKP. Hon talade om manlig vän (s) som verkar "lida i isolering" .... "Varför kan inte män vara mer som kvinnor?" ... Bara dela sina känslor?

Hon tittade på mig förväntans ... och jag svarar:

"Män lever i små lådor ... Och de tror ofta att det är allt som finns för dem! ... Alla genom livet!

Att riskera att bli utskrattad? ... Visas svag? ... Lös ansikte? ... Inte en chans! ... Skydda! ... Stäng! "

Det som saknats för de flesta män är Mogna Män i sina liv män som modell som stämmer Maskulin Styrka finns i emotionell intelligens, vilket ger en trygg miljö och språk för att uppleva deras djup känsla! "

Vi kallar det ... "Män arbete"

Hon skiftar kugghjul ... söker sin plånbok, som producerar ett kort och en penna, säger hon:

"Jag har en Comcast TV show!" ... Kom och bli vår gäst för en halvtimme den 8 december kl 08:00! (Jag tvekar.) Ja, jag skulle bli hedrad.

Och vad ska man säga om allt detta? Denna värld hungrar efter vad vi gör, vilka vi är, vad vi har!

Klockan är alltid nu ... Tala!

Yours i service,

Glenn

Kolla in Glenn utseende nedan ...

Google+ Facebook Twitter Del

Kommentarer

6 Kommentarer till Skyddad: Glenn Barker - MKP Chicago om offentlig Perspektiv TV

 1. Glenn Barker på Cable Tillgång Chicago fre, 23 december 2011 04:18
 2. [...] Från Glenn Barker MKP Chicago Center Director Detta reproduceras från den ursprungliga artikeln på Mankind Project Journal. [...]

 3. Ted Shay mån, december 26, 2011 15:51
 4. Att vara involverad med mens arbete har varit en stor tillgång i mitt liv. Glenn har lärt mig betydelsen av "Mens Work" och jag rekommenderar män att engagera sig. De Fördelar kommer att göra en stor skillnad i ditt liv som det har mina.
  Ted

 5. Linda Peter tors, 29 Dec 2011 11:37
 6. Utmärkt konversation !! Min man gick igenom MKP helgen. Genom att gå, tog han det första steget i att omvandla sitt liv, och därefter mitt liv också, eftersom jag är hans fru. Han blev närvarande hur "inte ta ansvar i sitt eget liv" arbetade mot honom i levande livet framgångsrikt. Framgångsrikt likställer inte enbart pengar! Han lärde sig hur han utvecklats för att vara den han är; vilka sår han ådragit och började sin resa av helande; Han såg att genom att vara tyst och passiv och inte vara ansvarig för sina egna val i sitt liv han inte levde fullt ut, passionerad, lyckligt liv som han önskade. Jag såg en liten rörelse, en subtil förändring eller förskjutning i honom ner till hans kärna. Han såg de platser där han var "fastnat"; Han gick från "omedvetet omedvetna" till medveten om sitt eget liv, sina egna frågor, började se hans val tydligare; medvetet väljer istället för "inte välja" vilket är ett val i sig. Från det steget gick han till "Vägen till Spirit", där jag både SAW och kände en mer djupgående förändring i honom. Han gjorde (och fortfarande gör) hans arbete att bli mer medveten och medveten i sina val. När han blev mer tydliga, gjorde han fler och fler valmöjligheter ...... små ... ..which blev större valmöjligheter när han började arbeta inom hans krets av män ...... få kontinuerligt stöd. Min man gick från att vara osynliga och ohörda ... ..went från att vara "på effekten" i sitt liv för att bli sedd och hörd ... ..being mer kärleksfull och kan ta emot kärlek ... ..being mer ansvarig ...... vara tydligare .... .being i integritet med sig själv och med de i hans värld. Han hade inte problem med människor ... ..he var redan omtyckt och respekterad med vänner av lång stående och familj som älskade honom. Han hade bara en känsla / erfarenhet att det var något i hans liv som inte känns rätt ... .less uppfyllelse ... ..less passion och mer av en känsla av längtan i hans liv, som om han saknade något (mina ord) . Jag har sett honom, älska sina föräldrar och sin stora kärlek till honom ... ..yet det var ingen kramas, nej "jag älskar dig", en sträcka, en längtan, en svalka. Nu talar han sin kärlek genom att säga "jag älskar dig"; han tar initiativ till att krama och hålla sina föräldrar; det finns en närhet, en värme, att alla tre av dem se och känna och vårda. Intervjun med Glenn vackert ledade så mycket och jag hoppas att fler män och kvinnor har chansen att uppleva detta arbete.

 7. Linda Peter tors, 29 Dec 2011 11:45
 8. Marc gick från att vara "på effekten" i sitt liv till att vara "orsak" i hans liv. Som Glenn sa, är det de små förändringar som är så viktiga. Jag förstår personligen hur svårt det är att förändra mig själv och mitt eget uppträdande ... .och hur många år jag har jobbat samt hur mycket mer arbete jag har ännu att göra. Hur skulle din värld vara annorlunda, om, som en man, visste du att det var en plats för dig? En plats där man kunde kliva ut ur "hur en man ska vara" till en plats där du var med andra män med vilka du kan känna och tala fritt. En plats där du kan dela dina känslor och sår ... ..en plats där män skulle höra dig och ge stöd när du som MAN behövde höras och stöds av andra män för att ha det liv du verkligen vill? Tack för att lyssna. Igen, bra jobb Glenn!

 9. Jim Pilcher tors, 29 Dec 2011 02:52
 10. Glenns passion för män arbete är verkligen anmärkningsvärt! Jag har haft äran att vara involverad med både Glenn och män arbete under flera år. Arbetet är en sann prövning av ens selve att bli en bättre människa och hjälpa andra med samma. De män arbete skapar en medvetenhet till sina "skuggor" för att bättre hantera situationer och vara det bästa du kan vara. Jag rekommenderar starkt för män arbete!

 11. Jeff tis, 20 januari 2015 16:26
 12. Swing dina kukar med nakna killar! Cult-lite!

Berätta vad du tänker ...
och åh, om du vill ha en pic att visa med din kommentar, gå och hämta en gravatar !