Glenn Barker - MKP Chicago på allmän synpunkt tv

December 22, 2011 · Kategori: Intervjuer , Män och Ledarskap , Män och Shadow
Social Dela Räknare

Från Glenn Barker MKP Chicago Center Director

En resa i ledarskap

Jag var inbjuden till en intervju som verkställande direktör för mänskligheten Project Chicago nyligen på showen " Public Perspektiv "med Kevin McDermott. Showen slår 57 städer i området på Comcast kabel och kommer att sändas två gånger i januari 2012. Min första gången på kamera, att inga ändringar, 30 min, rakt till band, inget manus, och en fantastisk historia att berätta.

Glenn Barker, MKP Chicago

I flera år har min starka sida varit personliga tillväxtstudier och byggmarknadsnischsäljbolag. När jag upptäckte Bly, Moore och Campbell elden tändes. Jag utvecklade co-ed workshops om kön och gränser, jag startade en serie av mäns kretsar baserade på fyra rundor av arketyper och Iron John Story ... (låter det bekant)? Mitt mål var att utveckla en progressiv serie "Mogen Manligt" tillväxtstudier för män i cirkeln och marknadsföra den nationellt sedan internationellt.

Samtidigt män skulle tala om för mig att jag kan se dig på Oprah, går ut på att tala inför publik turer, är detta viktiga arbete! ... Att veta någonstans i mig att det var sant, ryste jag vid tanken!

I sökandet efter nationella eller internationella organisationer för att lära av, kom jag på mänskligheten Project i början av 2009. I samma ögonblick jag klev in i det center jag sa till mig själv "det här är det, det här är vad jag vill!" Jag kom till vad jag trodde var en "Open Circle". Det visade sig faktiskt vara en Homecoming fest. Vid tiden det var över sa jag "Registrera mig"

Jag avslutade det nya Warrior Training äventyr i april 2009. Jag har varit djupt investerat i arbetet sedan dess.

Under sensommaren 2010 Center Director (CD är som en kombination av verkställande direktören och styrelsens ordförande) position vid MKP Chicago blev tillgängliga. Jag sökte och blev MKP Chicago CD mitten av oktober 2010.

Ett år senare oktober 2011

Vi startade en MKP Chicago Speakers Bureau. Att tala inför publik har varit något jag har undvikit ... och det verkade som om det var dags att skjuta den kanten.

Att veta att det var dags att gå in till min nästa nivå av ledarskap, deltog jag i LT2 (Leader Training 2) följt av ett WIT (Allt vad det tar) program helt för avsikt att ta upp denna fråga och genombrott denna barriär gång för alla. Jag begick på LT2 att tala inför publik skulle vara en verklighet för mig.

Samma kväll jag går ut för att se en krigare brors band spelar på ett litet Café. Bandet tar en paus och ingenstans är jag inbjuden att tala på MKP. Jag tvekar, och då den träffar ... Inget undvika den här gången! Det är där gummit möter vägen. Och så talar jag ... Många krigare bröder är i publiken och jag är väl emot. Jag stiger av scenen till varma leenden och bildtexter för att stanna och prata med krigare och gäster.

Första stoppet ... Två kvinnor frågade om jag trodde att MKP kunde hjälpa män i deras liv.

Och sedan:

En tredje kvinna som uppmanade mig att sitta vid hennes bord för att fråga mig mer om MKP. Hon talade om manlig vän (s) som verkar "lida i isolering" .... "Varför kan inte män vara mer som kvinnor?" ... Bara dela sina känslor?

Hon tittade på mig förväntansfullt ... och jag svarar:

"Män lever i små lådor ... Och de tycker ofta att det är allt som finns för dem! ... Under hela sitt liv!

Att riskera att bli utskrattad? ... Visas svag? ... Lös ansikte? ... Inte en chans! ... Protect! ... Stäng av! "

Det som saknats för de flesta män är Mogna Män i sina liv män som modell som stämmer Maskulin styrka har hittats i emotionell intelligens, vilket ger en säker miljö och språk för att uppleva deras djup känsla! "

Vi kallar det ... "Män arbete"

Hon skiftar redskap ... söka sin plånbok, som producerar ett kort och en penna, säger hon:

"Jag har en Comcast TV show!" ... Kom och bli vår gäst för en halvtimme den 8 december kl 08:00! (Jag tvekar.) Ja jag skulle bli hedrad.

Och vad ska man säga om allt detta? Den här världen hungrar efter vad vi gör, vilka vi är, vad vi har!

Klockan är alltid nu ... Tala!

Yours i service,

Glenn

Kolla in Glenns utseende nedan ...

Kommentarer

5 Kommentarer till Skyddad: Glenn Barker - MKP Chicago på allmän Perspektiv TV

 1. Glenn Barker på kabel Tillgång Chicago fre, 23 december 2011 04:18
 2. [...] Från Glenn Barker MKP Chicago Center Director Detta reproduceras från den ursprungliga artikeln på mänskligheten Project Journal. [...]

 3. Ted Shay mån, december 26, 2011 15:51
 4. Att vara involverad med mens arbete har varit en stor tillgång i mitt liv. Glenn har lärt mig innebörden av "Mens Work" och jag rekommenderar män att engagera sig. De Fördelar kommer att göra en stor skillnad i ditt liv som det har mitt.
  Ted

 5. Linda Peter on Thu, 29 Dec 2011 11:37
 6. Utmärkt konversation! Min man gick igenom MKP helgen. Genom att gå, tog han det första steget i att omvandla sitt liv, och därefter mitt liv också, eftersom jag är hans fru. Han blev närvarande för hur "inte ta ansvar i sitt eget liv" arbetade mot honom i att leva sitt liv framgångsrikt. Framgångsrikt likställer inte enbart pengar! Han lärde sig hur han utvecklade för att vara vem han är; vilka sår han ådragit sig och började sin resa av helande; Han såg att genom att vara tyst och passiv och inte vara ansvarig för sina egna val i sitt liv han inte lever det fullt, passionerad, lyckligt liv som han önskade. Jag såg en liten rörelse, en subtil förändring eller förskjutning, i honom ner till sin kärna. Han såg de platser där han var "fastnat"; Han gick från "omedvetet omedvetna" till medveten om sitt eget liv, sina egna problem, började se hans val tydligare; medvetet val i stället för "att inte välja", som är ett val i sig. Från detta steg gick han till "Vägen till Spirit", där jag både såg och kände en mer djupgående förändring i honom. Han gjorde (och fortfarande gör) sitt arbete för att bli mer medveten och medveten i sina val. När han blev mer tydliga, gjorde han fler och fler valmöjligheter ...... små ..... som blev större valmöjligheter när han började arbeta inom hans krets av män ...... få kontinuerligt stöd. Min man gick från att vara osedda och ohörda ..... gick från att vara "på effekt" i sitt liv för att bli sedd och hörd ..... att vara mer kärleksfull och kan ta emot kärlek ..... att vara mer ansvarig ...... att vara mer tydlig .... . vara i integritet med sig själv och med de som i hans värld. Han hade inte problem med folk ..... han var redan omtyckt och respekterad med vänner i långvariga och familj som älskade honom. Han hade bara en känsla / erfarenhet att det inte fanns något i hans liv som inte känns rätt .... mindre uppfyllelse ..... mindre passion och mer av en känsla av längtan i sitt liv, som om han saknade något (mina ord) . Jag har sett honom, älska sina föräldrar och sin stora kärlek till honom ..... men det fanns inga kramar, inget "jag älskar dig", en sträcka, en längtan, en svalka. Nu talar han sin kärlek genom att säga "Jag älskar dig"; han tar initiativ till att krama och hålla sina föräldrar; det finns en närhet, en värme, som alla tre se och känna och vårda. Intervjun med Glenn vackert ledade så mycket och jag hoppas att fler män och kvinnor har chansen att uppleva detta arbete.

 7. Linda Peter on Thu, 29 Dec 2011 11:45
 8. Marc gick från att vara "effekten" i sitt liv till att vara "orsak" i hans liv. Som Glenn sa, det är de små förändringarna som är så viktiga. Jag förstår personligen hur svårt det är att förändra mig själv och mitt eget beteende .... och hur många år jag har arbetat och hur mycket arbete jag har ännu att göra. Hur skulle din värld vara annorlunda, om det, som en man, visste du att det var en plats för dig? En plats där man kan kliva ur "hur en man ska vara" på en plats där du var med andra män som du kan känna och tala fritt. En plats där du kan dela dina känslor och sår ..... en plats där män skulle höra dig och ge stöd när du som MAN behövde höras och stöds av andra män för att få det liv du verkligen vill ha? Tack för att du lyssnade. Återigen, bra jobb Glenn!

 9. Jim Pilcher tor, 29 December 2011 02:52
 10. Glenn passion för män arbete är verkligen anmärkningsvärt! Jag har haft äran att vara involverad med både Glenn och män arbete under flera år. Arbetet är en verklig prövning av ens Selve att bli en bättre människa och hjälpa andra med samma sak. De män arbete skapar en medvetenhet till sina "skuggor" för att bättre kunna hantera situationer och vara det bästa du kan vara. Jag rekommenderar starkt för män arbete!

Berätta vad du tänker ...
och åh, om du vill ha en pic att visa med din kommentar, gå och hämta en gravatar !