Glenn Barker - MKP Chicago den offentlig Perspektiv TV

December 22, 2011 · Kategori: Intervjuer , Män och Ledarskap , män och Shadow

Från Glenn Barker MKP Chicago Center Director

En resa in i ledarskap

Jag var inbjuden till en intervju som Executive Director of Mankind Project Chicago nyligen på showen " Public Perspektiv "med Kevin McDermott. Showen träffar 57 städer i området på Comcast kabel och kommer att sändas två gånger i januari 2012 Min första gången på kamera, inga redigeringar, 30 min, rakt till band, inget manus, och en fantastisk historia att berätta.

Glenn Barker, MKP Chicago

I åratal har min starka sida varit personlig utveckling studier och byggmarknaden nisch försäljningsbolag. När jag upptäckte Bly, Moore och Campbell elden tändes Jag utvecklade co-ed workshops om kön och gränser, började jag en serie av mäns kretsar baserade på fyra omgångar av arketyper och Iron John Story ... (låter det bekant)? Mitt mål var att utveckla en progressiv serie av "Mogna Manligt" tillväxtstudier för män i cirkeln och marknadsföra den nationellt sedan internationellt.

Samtidigt män skulle tala om för mig att jag kan se dig på Oprah, gå ut på offentliga tal turer, är detta viktiga arbete! ... Att veta någonstans i mig att det var sant, ryste jag vid tanken!

I sökandet efter nationella eller internationella organisationer att lära av, kom jag på mänskligheten Project i början av 2009 Det ögonblick jag klev in i det center jag sa till mig själv "det här är det, det här är vad jag vill!" Jag kom till vad jag Tanken var en "Open Circle". Det visade sig faktiskt vara en Homecoming fest. Vid tiden det var över sa jag "registrera mig!"

Jag avslutade den nya Warrior Training äventyr i april 2009 har jag varit djupt investerat i arbetet sedan dess.

På sensommaren 2010 Center Director (CD är som en kombination av verkställande direktör och styrelseordförande) position vid MKP Chicago blev tillgängliga. Jag sökte och blev MKP Chicago CD mitten oktober 2010.

Ett år senare oktober 2011

Vi startade en MKP Chicago Speakers Bureau. Att tala inför publik har varit något jag har undvikit ... och det verkade som om det var dags att driva denna kant.

Att veta att det var dags att gå in till min nästa nivå av ledarskap, deltog jag i LT2 (Leader Training 2) följt av ett WIT (Allt vad det tar) program fullt ut för avsikt att ta upp denna fråga och genombrott denna barriär en gång för alla. Jag begick på LT2 att tala inför publik skulle vara en verklighet för mig.

Samma kväll jag går ut för att se en krigare brors band spelar på en liten Café. Bandet tar en paus och ingenstans jag inbjuden att tala på MKP. Jag tvekar, och sedan den träffar ... Nej undvika den här gången! Det är där gummit möter vägen. Och så talar jag ... Många krigare bröder är i publiken och jag är väl emot. Jag stiger av scenen till varma leenden och bildtexter för att stanna och prata med krigare och gäster.

Första stoppet ... Två kvinnor frågade om jag trodde att MKP kunde hjälpa de män i deras liv.

Och sedan:

En tredje kvinna bjöd mig att sitta vid sitt bord för att fråga mig mer om MKP. Hon talade om manlig vän (s) som verkar "lida i isolering". ... "Varför kan inte män vara mer som kvinnor?" ... Bara dela sina känslor?

Hon tittade på mig förväntansfullt ... och jag svarar:

"Män lever i små lådor ... Och de tror ofta att det är allt som finns för dem! ... Under hela sitt liv!

Att riskera att bli utskrattad? ... Visas svag? ... Lös ansikte? ... Inte en chans! ... Protect! ... Stäng! "

Det som saknats för de flesta män är Mogna Män i sina liv män som modell som stämmer Maskulin Styrka finns i emotionell intelligens, vilket ger en säker miljö och språk för att uppleva deras djup av känsla! "

Vi kallar det ... "Män arbete"

Hon skiftar växlar ... söka sin plånbok, som producerar ett kort och en penna, säger hon:

"Jag har en Comcast TV show!" ... Kom och bli vår gäst för en halvtimme den 8 december kl 08:00! (Jag tvekar.) Ja jag skulle bli hedrad.

Och vad ska man säga om allt detta? Denna värld hungrar för det vi gör, vilka vi är, vad vi har!

Klockan är alltid nu ... Tala!

Yours i service,

Glenn

Kolla Glenn utseende nedan ...

Google+ Facebook Post Dela

Kommentarer

5 Kommentarer till Skyddad: Glenn Barker - MKP Chicago om offentlig Perspektiv TV

 1. Glenn Barker på Cable Tillgång Chicago on Fri, 23 Dec 2011 04:18
 2. [...] Från Glenn Barker MKP Chicago Center Director Detta reproduceras från den ursprungliga artikeln på mänskligheten Project Journal. [...]

 3. Ted Shay mån, december 26, 2011 15:51
 4. Att vara involverad med mens arbete har varit en stor tillgång i mitt liv. Glenn har lärt mig innebörden av "Mens Work" och jag rekommenderar män att engagera. De Fördelar kommer att göra en stor skillnad i ditt liv som det har mitt.
  Ted

 5. Linda Peter on Thu, 29 Dec 2011 11:37
 6. Utmärkt konversation !! Min man gick igenom MKP helgen. Genom att gå, tog han det första steget i att omvandla sitt liv, och därefter mitt liv också, eftersom jag är hans fru. Han blev närvarande för hur "inte ta ansvar i sitt eget liv" arbetade mot honom i att leva sitt liv med framgång. Framgångsrikt likställer inte enbart pengar! Han lärde sig hur han utvecklats för att vara den han är; vilka sår han ådragit och började sin resa av helande; Han såg att genom att vara tyst och passiv och inte är ansvarig för sina egna val i sitt liv han inte levde fullt ut, passionerat, lyckligt liv som han önskade. Jag såg en liten rörelse, en subtil förändring eller förskjutning i honom ner till hans kärna. Han såg de platser där han var "fastnat"; Han gick från "omedvetet omedvetna" till medveten om sitt eget liv, sina egna frågor, började se hans val tydligare; medvetet val istället för "att inte välja", som är ett val i sig. Från det steget gick han till "Vägen till Spirit", där jag både såg och kände en mer djupgående förändring i honom. Han gjorde (och fortfarande gör) hans arbete att bli mer medvetna och medvetna i sina val. När han blev klar, gjorde han fler och fler valmöjligheter ...... små ... ..which blev större valmöjligheter när han började arbeta inom hans krets av män ...... att få fortsatt stöd. Min man gick från att vara osedda och ohörda ... ..went från att vara "på effekt" i sitt liv för att bli sedd och hörd ... ..being mer kärleksfull och kan ta emot kärlek ... ..being MER ansvarig ...... att vara mer tydlig .... .being i integritet med sig själv och med dem i hans värld. Han hade inte problem med folk ... ..han var redan omtyckt och respekterad med vänner av lång stående och familj som älskade honom. Han hade bara en känsla / erfarenhet att det inte fanns något i hans liv som inte känns rätt ... .less uppfyllelse ... ..less passion och mer av en känsla av längtan i hans liv, som om han saknade något (mina ord) . Jag har sett honom, älska sina föräldrar och sin stora kärlek till honom ... ..yet det fanns inga kramar, inget "jag älskar dig", en sträcka, en längtan, en svalka. Nu talar han sin kärlek genom att säga "jag älskar dig"; han tar initiativ till att krama och hålla sina föräldrar; det finns en närhet, en värme, som alla tre se och känna och vårda. Intervjun med Glenn vackert ledade så mycket och jag hoppas att fler män och kvinnor har chansen att uppleva detta arbete.

 7. Linda Peter on Thu, 29 Dec 2011 11:45
 8. Marc gick från att vara "effekt" i sitt liv till att vara "orsak" i hans liv. Som Glenn sa, det är de små förändringarna som är så viktiga. Jag förstår personligen hur svårt det är att förändra mig själv och mitt eget beteende ... och hur många år jag har jobbat och hur mycket mer arbete jag har ännu att göra. Hur skulle din värld vara annorlunda, om, som en man, visste du att det var en plats för dig? En plats där man kunde kliva ur "hur en man ska vara" till en plats där du var med andra män som du kunde känna och tala fritt. En plats där du kan dela dina känslor och sår ... ..ett plats där män skulle höra dig och ge stöd när du som MAN behövde höras och stöds av andra män för att ha det liv du verkligen vill? Tack för att lyssna. Återigen, bra jobb Glenn!

 9. Jim Pilcher tor, 29 December 2011 02:52
 10. Glenns passion för män arbete är verkligen anmärkningsvärt! Jag har haft äran att vara involverad med både Glenn och män arbete under flera år. Arbetet är en sann prövning av ens selve att bli en bättre människa och hjälpa andra med samma. De män arbete skapar en medvetenhet till sina "skuggor" för att bättre hantera situationer och vara det bästa du kan vara. Jag rekommenderar starkt för män arbete!

Berätta vad du tänker ...
och åh, om du vill ha en pic att visa med din kommentar, gå och hämta en gravatar !