"Warrior" Movie Review

7 oktober 2011 · Kategori: Män och skugga , recensioner

av Kelly Cresap

Här är en idé för MKP Män: Se filmen "Warrior" med din I-gruppen, och börja diskussionen efteråt med denna fråga:

Vad skulle du göra om Tommy Riordan intensifieras för att göra en del arbete i din cirkel? Han är en blåmärken hulk av en man som en gång slet dörren från en tank. Hans föredragna ansikte mot ansikte Läge innebär pulvrisering en man i första halv minut av en blandad martial-art matchen. Ännu mer skrämmande än hans kropp är hans inställning, en rund dygnet bister uppsyn som verkar säga, Gissa hur arg, gissa hur förbittrad.

Jag hittade ledtrådar för att hantera Tommy från att titta på sin bror. I omrörning nya filmen "Warrior" Tommy (spelad av Tom Hardy) är urkärnade på mer än ett sätt mot sin frånskilda bror Brendan (Joel Edgerton). Brendan är en Philadelphia gymnasiet fysiklärare och hängiven familjefar. Inför en dotters medicinska räkningar och överhängande avskärmning på hans hus, väljer han att återvända till en tidigare spelning: arena slåss utanför en lokal strippklubb. Övernattning han blir en vandrande utförande av konflikt mellan hjärnan och näve, mellan elfenbenstorn och street smarts, mellan medelklass och arbetarklass, och mellan före och efter 2008 ekonomi. När han dyker upp i skolan nästa morgon med en pummeled ansikte och en Shiner, avbryter huvudmannen honom från undervisningen.

Brendans första scenen i filmen sätter honom i den andra änden av den arketypiska spektrat från sin bror Tommy. På en bakgård part sina unga döttrar utrusta honom i en absurd diskett stickad mössa och pastell halsduk, och måla sina kinder ljust gult och rosa. Han säger bemusedly till sin hustru: "Pappa är nu en prinsessa."

Denna lekfulla kastrering ställer Brendan upp som en feminin motsvarighet till sin brors aggressiva och trotsiga machismo. En stor del av filmens payoff kommer i form av en sådan mytisk motsättningar mellan bröderna. Tommy vacklar sina motståndare med rå djur styrka, där Brendan förlitar sig på sin intelligens och uthållighet, hans förmåga att motstå stötar och överleva den andra fighter. När de två kämpar mot varandra i en hypade Atlantic City MMA turnering, en hel del mer än champ status och flera miljoner dollar payoff står på spel. Brendan och Tommy kamp börjar i fysisk grappling och sedan blir något mer. Vad baiting, kapacitet arena publiken och slick SPORTNYTT announcers inte invigt är shamansk arbetets art händer inne i Octagon.

Deras kamp började år tidigare, i arenan av en tuff irländsk-katolska uppfostran. De båda bär såren från att leva med en berusad, missbruk pappa (Nick Nolte). Brödernas enda verkliga samtal i filmen-skällde ut på en strand nära Atlantic City mega-plats-avslöjar Tommy långvariga gripe med Brendan. När de var tonåringar, Brendan valde att flytta västerut med sin mamma, lämnar Tommy blotta att hantera sin far. Brendan vet att detta brott är bara en av de många agg som animera hans bror. Tommy bär hans samling av livets motgångar som en trofé fall med frostat glas. Han kanaler hans uppdämda ilska i MMA arena, och avvisar varje antydan att han gör det för personlig ära. Han stampar utanför scenen så snart en kamp kallas, snarare än underkasta sig efter matchen domaren hand höjande ritual, MMA motsvarighet till en seger varv. Han vägrar hjältestatus när mid-turnering, kommer hans militära rekord för ljus, tillsammans med ett avsnitt arena hejar består av uniformerade amerikanska soldater.

Vad är en bror att göra? Hur att räta ut mot en sådan man? Hur man överlever, mycket mindre triumf, i en kamp mot honom? Klokt, filmskaparna valt att betona olika frågor, sådana som placerar dem mer i linje med MKP: Vad är Tommy kärn sår, och hur kan man få tillgång till dem? Var kan förbättras börjar i en man som är så ställs mot det?

Förutom hans smarta, uthållighet och teknisk utbildning, bär Brendan in i kampen med sin bror två saker som ingen av Tommys tidigare motståndare hade: en gut kunskap om vad som fryst inne Tommy, och filial medkänsla och uthållighet för att nå förbi det mot brodern han en gång var och fortfarande kan vara. Bland annat behövs för att göra detta, har Brendan att avbryta vad ilska han kan känna om hur Tommy har försummat och misshandlade honom genom åren. Det tar så mycket intestinal fasthet som något annat på displayen.

Jag talade om "Warrior" nyligen med Gareth Higgins, en Durham, North Carolina-baserade filmkritiker en mänsklighet Project bror ursprungligen från Irland. Han påminde mig om Brendan inledande "prinsessa" utseende i filmen, och de politiska insatserna bakom climactic striden mellan bröderna. Gareth hjälpte mig att se att mer än reenacting en gammal Kain-och-Abel berättelse, ger filmen ledtrådar om hur man skall hantera upp till fast och avstängnings aspekter av den amerikanska psyket. På världsscenen, hur är amerikaner kollektivt fortfarande som Tommy, filmens överväxta mobbare? Vad långvarig förbittring och ilska vi hysa? Att bekämpa sådana drag, som Brendan gör, efterlyser en upptrappad spel, nya strategier och nya krafter av beslutsamhet.

Dessutom, för Brendan och andra som är villiga att ta utmaningen, kan det innebära en våldsam krigare gör fred med sin inre prinsessa: utnyttja reserver av ödmjukhet, själv humor, kvinnlighet och suveräna nåd.

Kelly Cresap, Ph.D., är en Maryland-baserade MKP Co-ledare, presentation tränare och lärare i yrkes skrivande och berättande terapi. Han är på webben på laughingmuse.com och fowlesbooks.com/forum .

Redaktörens anmärkning: På WARRIOR Movie webbplats - mänskligheten Projektet gjorde det till början 6 organisationer som får stöd i "Vad gör du kämpa för?" Tävling. Vad vi kämpar för? Vi kämpar för hjärtan män. Du kan ta en titt på vad du slåss för sidor HÄR . Sortera efter topprankad att läsa vårt inträde.

Google+ Facebook Twitter Del

Kommentarer

2 kommentarer på Skyddad: "Warrior" Movie Review

 1. Jim Lyda fre, 14 oktober 2011 02:26
 2. Kelly,
  Utmärkt recension. Jag var i en grupp av 8 män från två I-grupper som såg filmen tillsammans. Efter din recension, jag tror att jag skulle ha nytta av att se den igen. - - För säker, Tommy Riordan var en arg, skrämmande man. - - Jag njöt av filmen, men under första halvåret var långsam och ibland undrade jag om jag kunde sitta ut, men när Sparta händelsen äntligen börjat, matcherna var fascinerande (Jag känner sällan på det sättet i en film.). Den ihållande musik crescendo för de sista minuterna av dramat var riktigt övertygande. Älskade det. - - Jag gillar alla typer av filmer, och har inga betänkligheter med åtgärder, men det ihållande drämma och bultande, mano-a-mano, var almsot bedövande, och jag undrar hur någon kan leva igenom detta. Det var konstigt att se fler och fler människor blir anhängare av Brendan, dras in i strid, nästan frossar som stryk intensifieras. När jag ser på det som hejar avsnittet i en "matta" pjäs, gör det mer meningsfullt. Men jag tror att den genomsnittliga unge mannen kommer att se det som ett helvete av en kamp film. Det finns ingen verklig blodsutgjutelse, ingen dör, och det finns inga nakna bröst, så det måste vara hur filmen hålls en PG-13 recensioner. - - Slutligen kan du vara på tunn is presentera filmen som en metafor för USA i världen. Bättre filmen ses som metafor för min inre kamp. Mindre dom inblandade.
  Din bror,
  Jim Lyda
  Marlu Ridge 1997
  nu Raleigh

 3. Tower Defense sön, 3 augusti 2014 03:37
 4. Skriv mer, det är allt jag har att säga. Bokstavligen verkar det som om
  du förlitat sig på video för att göra din punkt. Du vet uppenbarligen vad
  youre som pratar om, varför kasta bort din intelligens på bara lägga upp videoklipp
  till din webbplats när du kan ge oss något informativt att läsa?

Berätta vad du tänker ...
och åh, om du vill ha en pic att visa med din kommentar, gå och hämta en Gravatar !