"Warrior" Film recension

7 oktober 2011 · Kategori: Män och Shadow , Recensioner
Social Dela Räknare

av Kelly Cresap

Här är en idé för MKP Män: Se filmen "Warrior" med din I-grupp och börja diskussionen efteråt med den här frågan:

Vad skulle du göra om Tommy Riordan intensifieras för att göra en del arbete i din krets? Han är en blåmärken hulk av en man som en gång slet dörren utanför en tank. Hans föredragna ansikte mot ansikte läget innebär pulverisering en man i den första halv minut av en mixed-martial-art skjutningen. Ännu mer skrämmande än hans fysik är hans inställning, en rund dygnet bister uppsyn som verkar säga, Gissa hur arg, gissa hur förbittrad.

Jag fann ledtrådar för att hantera Tommy från att titta på sin bror. Under omrörning nya filmen "Warrior", är Tommy (spelad av Tom Hardy) kämpar på mer än ett sätt mot sin frånskilda bror Brendan (Joel Edgerton). Brendan är en Philadelphia gymnasiet fysiklärare och hängiven familjefar. Inför en dotters medicinska räkningar och förestående avskärmning på hans hus, väljer han att gå tillbaka till en tidigare spelning: arena slåss utanför en lokal strippklubb. Övernattning han blir en vandrande utförande av konflikt mellan hjärnan och knytnäve, mellan elfenbenstorn och street smart, mellan medelklass och arbetarklass, och mellan pre-och post-2008 ekonomi. När han dyker upp i skolan nästa morgon med en pummeled ansikte och en Shiner, avbryter huvudmannen honom från undervisningen.

Brendans första scenen i filmen sätter honom i den andra änden av den arketypiska spektrat från sin bror Tommy. På en bakgård part sina unga döttrar utrusta honom i en absurd diskett stickad mössa och pastell halsduk, och måla kinderna ljust gult och rosa. Han säger bemusedly till sin fru, "Pappa är nu en prinsessa."

Denna lekfulla kastrering sätter Brendan upp som en kvinnlig motsvarighet till sin brors aggressiva och trotsiga machismo. Mycket av filmens payoff kommer i form av sådana mytiska motsättningar mellan bröderna. Tommy raglar sina motståndare med brutal djurstyrka, där Brendan förlitar sig på hans intelligens och uthållighet, hans förmåga att tåla slag och överleva den andra fighter. När de två ställs mot varandra i ett hypade Atlantic City MMA turnering, bra mycket mer än champ status och flera miljoner dollar payoff står på spel. Brendan och Tommys kamp börjar i fysisk grappling och sedan blir något mer. Vad hetsen, kapacitet arena publik och slick sportscast announcers inte invigt den shamansk arbetets art som händer inne i Octagon.

Deras kamp började år tidigare, på arenan för en tuff irländsk-katolsk uppfostran. De båda bär sår från att leva med en berusad, missbrukande pappa (Nick Nolte). Brödernas enda verkliga samtal i filmen-skällde ut på en strand i närheten av Atlantic City mega-arena-avslöjar Tommy långvariga gnälla med Brendan. När de var tonåringar, Brendan valde att flytta västerut med sin mamma, som lämnar Tommy utan hjälp att hantera sin far. Brendan vet att detta brott är, men en av de många agg som animera hans bror. Tommy bär hans samling av livets motgångar som en trofé fall med frostat glas. Han kanaler hans uppdämda raseri in i MMA-arenan, och avvisar varje antydan om att han gör det för personlig ära. Han stampar utanför scenen så fort en kamp heter, snarare än underkasta sig den efter matchen domaren hand höjande ritual, MMA motsvarighet till ett segervarv. Han vägrar hjältestatus då, i mitten av turneringen, kommer hans militära rekord för ljus, tillsammans med en del arena hejar består av uniformerade amerikanska soldater.

Vad är en bror att göra? Hur fyrkant mot en sådan man? Hur man överlever, än mindre triumf, i en kamp mot honom? Klokt, filmskaparna har valt att betona olika frågor, de som placerar dem mer i linje med MKP: Vad är Tommy kärn sår, och hur kan man få tillgång till dem? Var kan förbättring börjar i en man som är så inställd mot det?

Bortom hans smarts, uthållighet och teknisk utbildning, bär Brendan in i kampen med sin bror två saker som ingen av Tommys tidigare motståndare hade: en gut kunskap om vad som fryst inne Tommy, och den filial medkänsla och uthållighet för att nå förbi det mot brodern han en gång var och fortfarande är. Bland annat som behövs för att göra detta, har Brendan att avbryta vad ilska han kan känna om hur Tommy har försummat och misshandlade honom under åren. Det tar så mycket intestinal fasthet som något annat på displayen.

Jag talade om "Warrior" nyligen med Gareth Higgins, en Durham, North Carolina-baserade filmkritiker en mänsklighet Project bror ursprungligen från Irland. Han påminde mig om Brendan ursprungliga "prinsessa" utseende i filmen, och de politiska insatserna bakom climactic striden mellan bröderna. Gareth hjälpte mig att se att bortom reenacting en gammal Kain-och-Abel berättelse, ger filmen ledtrådar om hur man ska möta fastnat och avstängning aspekter av det amerikanska psyket. På en global nivå, hur amerikaner kollektivt fortfarande gillar Tommy, filmens övervuxen mobbare? Vilka långvariga förbittring och ilska vi hamnen? Att bekämpa sådana drag, som Brendan gör, kräver en klev upp spelet, nya strategier och ny styrka beslutsamhet.

Dessutom, för Brendan och andra som är villiga att ta utmaningen, kan det innebära en våldsam krigare sluta fred med sin inre prinsessa: att utnyttja reserver av ödmjukhet, själv humor, kvinnlighet, och suveräna nåd.

Kelly Cresap, Ph.D., är en Maryland-baserade MKP Co-Leader, presentation tränare, och lärare i yrkes skrivande och berättande terapi. Han är på webben på laughingmuse.com och fowlesbooks.com / forum .

Redaktörens anmärkning: På WARRIOR Movie webbplats - mänskligheten Project gjorde det till de bästa 6 organisationer som får stöd i "Vad vill du slåss för?" Tävling. Vad ska vi kämpa för? Vi slåss för hjärtan män. Du kan kolla in vad ni kämpar för sidor HÄR . Sortera efter topprankad att läsa vår post.

Kommentarer

En kommentar på Skyddad: "Warrior" Film recension

 1. Jim Lyda on Fri, 14 oktober 2011 02:26
 2. Kelly,
  Utmärkt recension. Jag var i en grupp av åtta män från två I-grupper som såg filmen tillsammans. Efter din recension, jag tror att jag skulle ha nytta av att se den igen. - Visst, Tommy Riordan var en arg, skrämmande man. - Jag tyckte om filmen, men den första halvan var långsam och ibland undrade jag om jag kunde sitta ut det (jag känner mig sällan så i en film.) Men när Sparta händelsen äntligen börjat, matcherna var fascinerande. Den ihållande musik crescendo under de sista minuterna av dramat var riktigt övertygande. Älskade det. - Jag gillar alla typer av filmer, och har inga betänkligheter med action, men det ihållande drämma och bultande, mano-a-mano, var almsot bedövande, och jag undrar hur någon människa kunde leva igenom det här. Det var konstigt att se fler och fler människor blir anhängare av Brendan, dras in i strid, nästan frossar som bultande intensifieras. När jag ser på det som hejarklack i en "matta" pjäs, är det mer rimligt. Men jag tror att den genomsnittliga unge mannen kommer att se det som ett helvete för en kamp film. Det finns ingen verklig blodsutgjutelse, ingen dör, och det finns inga nakna bröst, så det måste vara hur filmen hålls en PG-13 rating. - Slutligen, kan du vara på tunn is presentera filmen som en metafor för USA i världen. Bättre filmen ses som metafor för min inre kamp. Mindre dom inblandade.
  Din bror,
  Jim Lyda
  Marlu Ridge 1997
  nu Raleigh

Berätta vad du tänker ...
och åh, om du vill ha en pic att visa med din kommentar, gå och hämta en gravatar !