"Warrior" Movie omtale

7 oktober 2011 · Kategori: Menn og Shadow , Anmeldelser

av Kelly Cresap

Her er en idé for MKP menn: Se filmen "Warrior" med I-gruppen, og begynne diskusjonen etterpå med dette spørsmålet:

Hva ville du gjøre hvis Tommy Riordan trappet opp til å gjøre noe arbeid i sirkel? Han er en blåmerker hulk av en mann som en gang dratt døren av en tank. Hans foretrukne ansikt-til-ansikt-modus innebærer pulverisere en mann i første halvår minutt av en blandet martial-art bout. Enda mer skremmende enn hans fysikk er hans holdning, en runde-the-clock skuler som synes å si, Gjett hvor sint, gjette hvor ergerlig.

Jeg fant ledetråder for å håndtere Tommy fra å se sin bror. I røre nye filmen "Warrior", Tommy (spilt av Tom Hardy) er satt opp på flere måter enn én mot sin fraseparerte bror Brendan (Joel Edgerton). Brendan er en Philadelphia high school fysikk lærer og hengiven familiemann. Stilt overfor en datters medisinske regninger og overhengende foreclosure på huset hans, velger han å gå tilbake til en tidligere konsert: arena slåss utenfor en lokal strippeklubb. Overnatter han blir en gang utførelse av sammenstøt mellom hjernen og knyttneve, mellom elfenbenstårn og street smarts, mellom middelklassen og arbeiderklassen, og mellom før og etter 2008 økonomi. Når han dukker opp på skolen neste morgen med en bombarderes ansikt og en Shiner, suspenderer rektor ham fra undervisning.

Brendan første scene i filmen setter ham i den andre enden av den arketypiske spekteret fra sin bror Tommy. På en bakgård fest sine unge døtre utstyre ham i en absurd floppy strikket lue og pastell skjerf, og male kinnene lys gul og rosa. Han sier bemusedly til sin kone: "Pappa er nå en prinsesse."

Denne leken emasculation setter Brendan opp som en feminin motstykke til sin brors aggressiv og trassig machismo. Mye av filmens Utbetalingen kommer i form av en slik mytisk opposisjon mellom brødrene. Tommy sjangler sine motstandere med brute dyr styrke, hvor Brendan er avhengig av hans kløkt og utholdenhet, hans evne til å tåle slag og overleve den andre fighter. Når de to er satt opp mot hverandre i en hyped Atlantic City MMA-turnering, en god del mer enn champ status og multi-million-dollar Utbetalingen står på spill. Brendan og Tommy kamp begynner fysisk grappling i og deretter blir noe mer. Hva baiting, kapasitet arena publikum og sleip sportscast annonsørene er ikke kjennskap til, er den sjamanistiske arbeidets art skjer inne i oktogonen.

Kampen begynte år tidligere, i arenaen av en tøff irsk-katolske oppdragelse. Begge bærer sår fra å leve med en beruset, fornærmende far (Nick Nolte). Brødrenes eneste virkelige samtale i filmen-bjeffet ut på en strand i nærheten av Atlantic City mega-arena-avslører Tommy langvarige gripe med Brendan. Da de var tenåringer, valgte Brendan å flytte vest med sin mor, forlater Tommy blotte i håndteringen av sin far. Brendan vet at slike lovbrudd er bare ett av de mange nag som animere sin bror. Tommy bærer hans samling av livets motgang som et trofé tilfelle med frostet glass. Han kanaler hans oppdemmet raseri inn i MMA arena, og avviser ethvert hint om at han gjør det for personlig ære. Han tramper av scenen så snart en kamp kalles, snarere enn sender til etter kampen dommerens hånd-raising ritual, MMA motstykke til en seier lap. Han nekter helten status når, mid-turnering, kommer hans militære rekord for lys, sammen med en arena cheering delen består av uniformerte amerikanske soldater.

Hva er en bror til å gjøre? Hvordan stille opp mot en slik mann? Hvordan de skal overleve, mye mindre triumf, i en kamp mot ham? Klokt, filmskaperne valgte å vektlegge ulike spørsmål, de som plasserer dem mer i tråd med MKP: Hva er Tommy kjerne sår, og hvordan kan man få tilgang til dem? Hvor kan forbedring begynne i en mann som er så satt opp mot det?

Utover sine Smarts, utholdenhet og teknisk trening, bærer Brendan inn i kampen med sin bror to ting som ingen av Tommys tidligere motstandere hadde: en gut kunnskap om hva som er frosset inne Tommy, og filial medfølelse og utholdenhet for å nå fortid som mot bror han en gang var, og fortsatt kan være. Blant de andre tingene som trengs for å gjøre dette, har Brendan å suspendere uansett sinne han kan føle på hvordan Tommy har forsømt og mishandlet ham i årenes løp. Det tar så mye intestinal heltemot som alt annet på skjermen.

Jeg snakket om "Warrior" nylig med Gareth Higgins, en Durham, North Carolina-baserte filmkritiker et menneskeheten Prosjekt bror opprinnelig fra Irland. Han minnet meg om Brendan innledende "prinsessen" utseende i filmen, og de politiske innsatsen bak klimaks kampen mellom brødrene. Gareth hjalp meg se at utover reenacting en gammel Kain-og-Abel historie, gir filmen hint om hvordan du kan møte opp til fast og stenge ned deler av den amerikanske psyken. På verdensscenen, hvor er amerikanere kollektivt fortsatt som Tommy, filmens overgrodd mobber? Hva langvarig bitterheten og raseri havna vi? Bekjempelse av slike egenskaper, som Brendan gjør, krever en trappet opp spillet, nye strategier og ny styrke besluttsomhet.

I tillegg, for Brendan og andre er villige til å ta utfordringen, kan det innebære en voldsom kriger gjør fred med sin indre prinsesse: hanke inn reserver av ydmykhet, selv humor, femininitet, og suverene nåde.

Kelly Cresap, Ph.D., er en Maryland-baserte MKP Co-Leader, presentasjon coach, og lærer av profesjonell skriving og historiefortelling terapi. Han er på nettet på laughingmuse.com og fowlesbooks.com/forum .

Red.anm: På WARRIOR Film Web site - menneskeheten Prosjekt gjort det til toppen 6 støttede organisasjoner i "Hva gjør du kjempe for?" -konkurransen. Hva gjør vi kjempe for? Vi kjemper for menneskenes hjerter. Du kan sjekke ut hva du kjemper for sider HER . Sorter etter topp karakter å lese vår oppføring.

Google+ Facebook Twitter Del

Kommentarer

2 Comments on Beskyttet: "Warrior" Movie omtale

 1. Jim Lyda on Fri, 14 oktober 2011 02:26
 2. Kelly,
  Utmerket anmeldelse. Jeg var i en gruppe på 8 menn fra to I-grupper som så filmen sammen. Etter din vurdering, jeg tror jeg ville ha nytte av å se det igjen. - - For at Tommy Riordan var en sint, skremmende mann. - - Jeg likte filmen, men første halvår var treg og til tider jeg lurte på om jeg kunne sitte det ut Men når Sparta hendelsen endelig i gang, kampene var hypnotiserende (jeg sjelden føler det slik i en film.). Den vedvarende musikk crescendo for de siste minuttene av dramaet var veldig overbevisende. Elsket det. - - Jeg liker alle slags filmer, og har ingen betenkeligheter med action, men den vedvarende slugging og pounding, mano-a-mano, var almsot lammende, og jeg lurer på hvordan en mann kunne leve gjennom dette. Det var merkelig å se flere og flere mennesker å bli tilhengere av Brendan, blir trukket inn i kamp, ​​nesten svir som pounding intensivert. Når jeg ser på det som heie delen i et "teppe" stykke, gjør det mer fornuftig. Men jeg tror den gjennomsnittlige unge mannen vil se det som et helvete av en kamp film. Det er ingen reell blodsutgytelse, ingen dør, og det er ingen nakne bryster, så det må være hvordan filmen holdt en PG-13 rating. - - Endelig kan du være på tynn is presentere filmen som en metafor for USA i verden. Bedre av filmen ses som metafor for min indre kamp. Mindre dom involvert.
  Din bror,
  Jim Lyda
  Marlu Ridge 1997
  Nå Raleigh

 3. Tower Defense on Sun, 3 august 2014 03:37
 4. Skriv mer, dvs alt jeg har å si. Bokstavelig talt, det virker som om
  du stolte på videoen for å gjøre poenget. Du tydelig vet hva
  youre snakker om, hvorfor kaste bort din intelligens på bare poste videoer
  til nettstedet ditt når du kan gi oss noe informativt å lese?

Fortell oss hva du tenker ...
og oh, hvis du ønsker et bilde som skal vises med kommentaren din, går du få en gravatar !