Eric Erickson: The Life Cycle

24 januar, 2012 · Kategori: Mænd og sundhed , Mænd som Elders
Social Del Tællere

Ken Gilbert taler om Elderhood.

Erik Erikson - Developmental Psykoanalytiker

Trin 8. Late voksenalderen (fra 60 år)
Psykosocial Krise: Ego Integrity vs Despair
Ego Kvalitet: Wisdom
Vigtigste Spørgsmål: "Hvilken slags liv har jeg levet?"

Som vi bevæger os hen imod slutningen af ​​vores liv, hvis vi kan se tilbage på gode tider med glæde, på hårde tider med selvrespekt, og om fejl og beklager med tilgivelse, så vil vi finde en ny følelse af integritet.

Men da vi reflektere over vores fortid, nogle af os kan blive bitter, beklagende og fortvivlelse på, hvad vi har opnået, eller undladt at udføre inden for vores levetid.

Jeg kontrasterende disse ord om ens intention i ældre alder med min erfaring som Hospice Volunteer Visitor.
Jeg er naturligvis også, at lytte til disse ord om hensigten i ældre alder med mine 66 år gamle ører tænke på dem med min 66 år gamle hjerne.

Som Forrest Carver påpeger, er folk tre gange mere tilbøjelige til at leve forbi 90 end for en generation siden, og jeg er sikker på at det er sandt.

Min kone Ruth og jeg holder nu for hendes 94 år gamle far, en mand, der er fysisk godt, men har store hukommelse begrænsninger. Vi går i kirke med en 100 år gammel dreng, der først for nylig holdt op med at være i stand til at være i kirke regelmæssigt. Vores kirke samfund omfatter en halv snes folk, der bor i en meget flot assisteret levende centrum. De er alle i deres slutningen af ​​80'erne og historisk var kernen i kirken, vi tiltrådte for 20 år siden. Så vi er i kontakt med 90 år årige på en regelmæssig basis.

Ruth og jeg i øjeblikket er i fællesskab ansvarlige besøgende til en 94 år gammel hospice kunde, der har nyresvigt, men har valgt ikke at komme i gang med dialysebehandling. Denne beslutning betyder, at hun sandsynligvis vil dø i de næste fire eller fem måneder. Hun har boet i en assisteret levende lejlighed for de sidste 12 år. I den tid har hun mistet det meste af hendes syn og en masse af hendes hørelse, har udviklet en betydelig gigt og kongestiv hjerteinsufficiens. Om det eneste, der fungerer godt for hende lige nu er hendes sind. Hun er virkelig helt sammen og i stand, jeg formoder, at tænke over sit liv, hendes resultater og skuffelser temmelig tydeligt. Men hendes muligheder i form af fremtidige planer er temmelig kraftigt beskåret.

Hun er omgivet af folk, der er meget mindre mentalt sammen, end hun er. Hun betror, ​​at de tre andre kvinder, der sidder med hende i den kommunale spisesal sige nøjagtig det samme ved hvert måltid. Hun har lært at nikke og foregive at lytte, mens hun har tanker hendes egen - og det fungerer godt, da hendes hørelse er så dårlig, at hun virkelig ikke kan lytte meget godt alligevel. Måske var disse kvinder i stand til at gennemgå deres historier og resultater og overveje deres fremtid, når de var i deres 60 og 70'erne.

Jeg oplever, at vi har brug for endnu en anden form for måde at tale om livet for dem i deres 90'erne. De er ikke planer for fremtiden. De lever på trods af. På trods af at have mistet en ægtefælle (sommetider som vores klient at have mistet en ægtefælle tre årtier siden), på trods af flere medicinske problemer, på trods af at have været "pensioneret" i flere år end de rent faktisk arbejdede i hele deres karriere, på trods af ikke længere har et hus eller nabolag, som de identificerer som "min tørv", og i de fleste tilfælde på trods af at have mistet kontakten med deres kirke samfund og for det meste mistet overblikket over deres biologiske familie. De bærer på trods af disse mange tab. De får op og bruser om morgenen og sørge for at deres hår er velsoigneret. De gør så godt som de kan med e-mail givet deres begrænsede vision og langsom finger bevægelse. De kjole og ofte sat på en lille parfume til middag. De fastholder behagelig samtale og behagelige interaktioner. Men de gør ikke stor kunst. De er ikke at organisere filosofiske opfattelser. Der er mange hundredvis af sådanne folk, der bor i de "støttede levende" lejligheder i Champaign og Urbana, og jeg formoder mange andre Midwestern byer. De er ikke planer om fremtiden - selv om de ikke afskære muligheden for en fremtidig enten. Hvis vi kommer til at "opfinde" nye kategorier eller navne på tilstande af livet, det er dem, for hvem vi har brug for at komme op med et navn og en måde at tænke på, hvad det betyder for vores "menneskelighed", som så mange af os ender således op.

Ken Gilbert

Kommentarer

Fortæl os, hvad du tænker ...
og åh, hvis du ønsker en pic at vise med din kommentar, gå få en Gravatar !